Potentiometre - de er musikk i ørene våre

  13.06.2018


PRODUKTENE som Nexus Components leverer, opererer i viktige miljøer - militær, medisinsk og luftfart, for å nevne bare tre. Men det handler ikke bare om å beskytte livet.

Noen ganger vil du bare at gitaren din skal høres litt bedre ut.

Potensiometre - variable motstander - kan stille kalibrering av en krets og justere hastigheten til et kjøretøy. Men de kan også fungere som tone- og volumkontroll i en elektrisk gitar, kan redusere støy og wobble, og kan blande to oppsamlinger sammen.

Nylig gjaldt Gibson-gitaristens konkurs i markedet for elektriske gitarer - men det er ofte gigantiske gitarister som kan tilpasse sine instrumenter, og det brukte markedet er sterkt. Deling av kompetanse har blitt enklere - via YouTube-opplæringsprogrammer, for eksempel - og musikere kan lære grunnleggende ferdigheter som lodding for å få mest mulig ut av instrumentet.

CTS 450G-potensiometrene som leveres av Nexus, er ideelle som en erstatning av topp kvalitet på gitarer som den ikoniske Fender Stratocaster - og er designet for å gi utmerket kontroll og ytelse. 450G-serien er en topp av linjen lavt dreiemoment 10% toleranspotensiometer ('pot') spesielt designet for musikalsk bruk.

CTS har et rykte som førstevalg for amerikanske gitarpotter, med en jevnere lydavspilling enn billigere modeller. De er begunstiget av noen over Fenders egne potter.

Som med andre Nexus-forsyninger, har de spesialtilpassede alternativer, og 450-serien har en messingbøsning og aksel, en tilpasset lydkonjunktur for nøyaktighet og strålende konsistens.

Gitarister - som elsker å gjøre DIY når det gjelder deres elektriske gitarer - kan velge et nytt potensiometer avhengig av deres gitar. Enkeltbilsopptak passer til en 250k pott, og humbuckers (dobbel spole) vil trenge en 500k pott. Jo høyere verdien, jo lysere lyden, så en dobbeltspiralgitar trenger litt mer på grunn av sin naturlig fullere tykkere lyd.

Siden 1896 har CTS blitt en av de mest solgte produsentene av brytere, sensorer og komponenter i USA, og tilbyr løsninger for industri, forsvarsindustri, medisinsk og romfart.

Du finner CTS gitarpotter her på Nexus http://nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/CTS001/CTS%20Guitar%20Potentiometers%20450G%20Series

Foto av Haley Powers on Unsplash